2010. december 31.

Három ingyenes Android app a Sanoma kiadásában

Pár napja kerültek fel az Android Marketbe az iPhone platformon már létező alkalmazások. A TV24 értelemszerűen a tévéműsort, a Mozi24 a moziműsort, az fn.hu alkalmazás pedig az aktuális hírek elérését segíti. Olyannyira iPhone-átiratok, hogy az egyik app leírásában még az "iPhone" szó is bent maradt. :) Mély tesztbe nem mennék éppen ezért bele, hiszen mások más kivesézték korában a szoftvereket, csak másik platformon. Már egy ideje használom őket, mert a béta tesztváltozatot volt szerencsém tesztelésre kézhez kaparintani. A TV24 több ROM frissítést is túlélt, ami azt mutatja, hogy ez az app a szívemhez nőtt.


Az fn.hu alkalmazás nem csupán tematizált híreket ad az ismert anyagaiból, hanem elérhetővé teszi az aktuális időjárást. Beállítható a település kézzel vagy GPS alapján is, így helyi adatokat kapunk pár órás vagy pár napos intervallumban. A BUX, a hazai tőzsde is elég látványosan elérhető heti és havi bontásban, és az értékpapír valamint a devizaárfolyam is megtekinthető. A cikkek továbbküldhetőek, bár sajnos csak az SMS és az e-mail megosztási lehetőség jelenik meg, az alkalmazás nem a beépített megosztás menüt használja, amit nem értek. A cikkben lévő kép kattintásra nagyítható. Apropó, képek! Van egy képtár is, ahol a lap galériájában böngészhetünk. Sajnos, nem sok értelme van, hiszen se megosztani, sem a hozzá tartozó cikket meghívni nem lehet, csak úgy van.


TV24 app a tv24.hu adatbázisára épül, ami nem túl jó a port.hu adataihoz képest. Azonban a weboldallal ellentétben a kezelése sokkal jobb. Még a T-Com féle Műsorújságnál is áttekinthetőbb. A csatornákat egyesével vagy akár a kedvenceket egyben estére listázva is áttekinthetjük. A filmek is külön menüt kaptak. A kevésbé ismert adók műsorai sajnos nem kapnak műsorismertetőt és pl. a Minimax műsora teljesen más, mint a valóág, de az ismert csatornák megbízhatóak. Emlékeztető is beállítható könnyen az adott műsorhoz, az alkalmazásnak sem kell hozzá futnia, csipogjon a kezdés előtt negyedórával. A keresés kiemelt helyet kapott. A saját csatornák listázása hasznos, bár az utógondozásuk kicsit macerás, a választó menü sormagasságai alacsonyak még az SGS 4"-os kijelzőjén is. A sztárhírek annyira nem izgatnak, de a függők biztos örülnek ennek a feature-nek. Sajnos, keresés után nem lehet egy csatornát felvenni kedvencbe, de ne akarjunk mindent egy 1.0 verziótól, pláne hogy tök' free az egész. Egy widget még jó lenne hozzá.


Mozi24-ről sokat nem tudok írni, mert nem igen járok moziba. Az adatforrás minősége hasonlóan a TV24-hez nem a legjobb, de az alkalmazás kialakítása kárpótol minket ezért. Mondjuk, nem rossz, hogy a jegyfoglaláshoz egyből tárcsázható az adott mozi jegyirodája. DVD-n sem nézek filmeket, így nem tudom megítélni az appba épített jóságát. Vedd figyelembe, hogy free az app, és írd meg a fejlesztő kollégáknak, ha van valamilyen észrevételed!

A csendben megjelent három Sanomás alkalmazás bizonyára gyorsan elterjed, és tovább erősíti a kiadó mobilos portfóliójának sikerét.

A három Sanoma Budapest Android alkalmazás elérése (ne kérdezd, miért duplázza az appbrain sorokat a blogger motor):







Boldog új évet kívánok ezzel a három ingyenes, teljesen magyar fejlesztésű alkalmazással nem csak az Android telefonos olvasóimnak! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése