2010. november 26.

Opencaching.com - a Garmin saját cache szolgáltatást indítana?

Spekulációk indultak el azzal kapcsolatban, hogy a Garmin saját cache szolgáltatást indítana, mely a geocaching mozgalom mintájára működne. Jelenleg a nemzetközi geoládázók a geocaching.com, a hazaiak pedig a geochacing.hu oldalakon (és a feltörekvő gpsgames.hu lapon) hódolhatnak a klasszikus GPS koordináta kereső szenvedélyüknek.

A pletyka alapja az, hogy pár órára elérhetővé vált az alábbi képernyőn is látható opencaching.com oldal. Ezt megelőzően fogta a Garmin, és az új GPS firmware-kben kicserélte az Oregon és új GPSMAP modelleken a GC logót egy sima ládára. Ekkor már találgattuk a gpsgames.hu fórumán, hogy ennek mi lehet az oka. Az opencaching.com pletykája azt látszik megerősíteni, hogy valami sajátot kíván indítani a Garmin. Természetesen jelenleg csak egy logó és egy beleső kék maci látható az említett oldalon, és egy célzás arra, hogy ott valami készül.



Saját találgatásba is belemennék. A Garmin Connect szolgáltatás köré jelenleg nagy felhasználói bázist igen, de aktív közösséget nem sikerült mozgósítania a gyártónak. A nemzetközi vizeken egyre népszerűbb Foursquare és a Gowalla helyfüggő játékok gyanúsan a "biznisz lehet belőle" határán mozognak. Világossá vált az is, hogy a Facebook nagyhatalom el fogja indítani saját helyfüggő játékát. A világ legnagyobb GPS gyártója nem csapott még bele a lecsóba, és hibát követhet el, ha kimarad a buliból.

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése