2009. augusztus 17.

TomTom for iPhone (videó)

Az elsők között jelent meg az alábbi teszt videó a GPSTracklog.com oldalon, melyben hivatalos TomTom-t futtatnak egy szifonon. Szánalmas azonban a mondanivaló ellenére az autóstartó, ugyanis szigetelőszalaggal oldották meg a rögzítését. Azaz még nem a gyártó által ajánlott TomTom tartóval működik a szoftver. Ettől eltekintve az anyag nézhető.


Hazánkban Gyurci blogján kívül már releváns tesztoldalt nem nagyon tudok, ahol belemásztak volna jobban a TomTom gépekbe. Na jó, a Navigalj.hu oldal, amit szintén Ő szerkeszt, valamint a PDAplus.hu, mely szintén Gyurcitól vesz át anyagokat. Kíváncsi leszek Gyurci véleményére, mit gondol a PNA-s TomTom-okhoz képest az iPhone változatról, illetve mi a véleménye az iGO for iPhone tesztje után erről a szifonos megoldásról.


Még pár képernyőkép a szoftverről a hivatkozott tesztből. Ahogy elnézem, a Nav N Go-hoz képest jobban alkalmazkodtak az iPhone kinézetéhez. Az más kérdés, hogy itt Kelet-Európában mi a rossebet kezdenek majd a felhasználók a Fekete Pákó utcás Tele Atlas térképpel.



Továbbra is az a véleményem, hogy navigálásra PNA-t kell használni, nem okostelefonokat, PDA-kat. A TomTom GO GPS-ek nagyon jók, és meggyőződésem, hogy a TomTom for iPhone mindössze azért jó a gyártónak, mert így új vevőket szerezhet magának az USA piacán. Ugyanis az amerikai kontinensen a Garmin, a világelső GPS gyártó és a Magellan az egyeduralkodó. A TomTom pedig az EU-ban ugyan első, de szeretné a "világ második" helyzetét vissza- (meg)szerezni a Garmintól. Az iPhone ebben csak egy eszköz.

Kapcsolódó linkek:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése