2009. augusztus 6.

HTC Hero a kezemben, rajta Sense az Android (fotók, videó)

Jól tette a HTC, hogy egy ilyen baba PDA-t gyártott Android oprendszerrel. Meg kell zabálni! Pár pillanatra kézbe vehettem a masinát. Ha elsőre valami ennyi idő alatt lenyűgöz, az általában telitalálat a piacon (csak nem célcsoport vagyok? xD).



Valahová a Windows Mobile PDA-k és az iPhone közé lőném be a HTC Hero-t a HTC Sense nevű szoftverével, ami elsőként az Androidon debütált. Kicsit kisebb az életben, mint ahogy elképzeltem, azonban ez a felugró kis pad nagyon barátságossá teszi. Mint egy kis repülő. De nem csak az alakja repcsi, a szoftver is gyors, tép, kapar, nem WinMo. Azonban a mindenhol kicsit más menükialakítás azért nem letisztult annyira, mint az iPhone-on. Bár onnan is átvettek azért a menükezelésből rendesen. A hanyattegér az előlapon nekem nem kedvencem, de használható, kényelmes. Csak véletlenül ne érj hozzá. A gombok kézre állnak, kivéve a hangerő a bal oldalon. A képernyő csodálatos.



Ezen minden van, nem kell rátenni semmit. Pl. a beépített böngésző Opera Mobile-hoz hasonló, versenyképes vele. Ja, de! Azt nagyon sajnálom, hogy tisztességes navigációs szoftver még nem jelent meg, amit hazánkban használni lehetne rá. Tisztességes nekem azt jelenti, hogy falvak utca házszámmal, és nem online a térkép, hanem microSD-n csücsül (a géppel adnak egy 2 GB-s üres microSD kártyát, jut eszembe), és kényelmes, mint egy Garmin Nüvi, esetleg mint egy Nav N Go iGO. De egy darabig tuti nem lesz, a Garmin sem kapkod a telefonos piacon. A Navigon szerintem felejtős. Akkor már Sygic Drive! :) Talán a TomTom majd? Végül is az Android is Linux bázisú, és a TomTom PNA-in is Linux bázisú egyedi oprendszer figyel. Majd kiderül! Addig is Google Maps Mobile...

Mondom, rövid időm volt a vasra, így a fotóim és a videó körbeforgatása után javaslom elolvasni a már megjelent hazai teszteket. De a közeljövőben is kijön pár tuti. Ez a masina is éppen a Mobil Portnál jár, meg tudtommal a Technet is kapott egyet. A PDA-Tech már megírta a tesztjét, érdemes, a Mobilaréna is megírta.



Összességében így elsőre: szerintem a sokszor Google nevével emlegetett Android jó vonal, a HTC pedig jól teszi, ha nem falazza be magát a Microsoft eltévedt oprendszerébe, a Windows Mobile-ba. Ez a HTC Sense jó fejlesztés, akár csak a HTC Hero! Az ára úgy is bruttó 150.000,- Ft-ról majd lejjebb megy. A Speedshopban megfogdosható fehérben és feketében is, végül is HTC képviselet, vagy mi. :)




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése