2009. április 11.

A Google Maps GPS-es játéka (videó)

A Google Maps Mobile-ban megjelent helyzetmegosztás funkcióról elsőre legtöbb olvasónak az adatvédelmi törvény jut eszébe. A fejlesztők azonban közösségi funkciónak szánták a featúrát. Ezt mutatja az alábbi videó is.

A mobilokon futtatható Google térkép legújabb változata már alkalmas arra, hogy megosszuk helyzetünket a Google hozzáféréssel rendelkező barátainkkal. Egy kisebb csapat azonban már a GPSgames-en is ismert rókavadászaton túl más érdekes dolgokra is használhatja. Például térben rajzolhat. Ez ugyanaz, mint a GPS trackloggal rajzolás. Azonban míg a csiganyálas verziónál elég egy ember is, hogy járásával megrajzolja a szüleményt, addig a Google Maps Mobileos rajzolás úgy néz ki, hogy kellően sokan kell ráállni a rajz jellemző pontjaira, és ezzel jeleníthetjük meg a kívánt művet.



Erről ad tanúbizonyságot az alábbi videó is, ahol sok lelkes mobilos kirajzol egy feliratot egy szemmel jól láthatóan nagy területen. Nem nevezném flashmobnak, hiszen csak a közösség tagjai látják a rajzot, de érdekes elfoglaltság.

A játéknak weboldalt is készítettek Google Latitude néven. Be kell írni egy nevet, amit kirajzol a Google Maps térképre az API, majd megadjuk a barátunk e-mail címét, és mehet. Egy olyan levelet kapunk, melyből megnyitott videóban a megadott felirat látható a film végefelé. Aranyos! :)

Kapcsolódó linkek:
http://www.youtube.com/watch?v=h0GA73O_9 O4
http://services.google.com/latitudevideo /
http://www.google.com/gmm

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése