2007. december 27.

Registry import és a Total Commander CE

Bár a HTC TyTN II topikban merült fel ismét, bárkinek hasznos lehet az alábbi leírás, aki Windows Mobile platform alatt szeretne registry bejegyzést beimportálni Total Commander CE segítségével. Az eljárás egyszerű, lássuk lépésenként!
  • Rámásoljuk a .reg fájlt a PDA-ra.
  • Elindítjuk a Total Commander CE-t.
  • Belépünk a registry-be (magyar menükkel: "\\Beépülők" majd "registry").
    Képekkel:




  • Átmegyünk a másik virtuális ablakba a jobb felső ">" jellel.
  • Elmegyünk a .reg fájlhoz.
  • Megnyomjuk a lenti kék nyilas másolás ikont.
  • Megnyomjuk a "Másolás" gombot, amennyiben annak beviteli mezőjében a "\\\registry\*.*" van, lásd:
  • Számos szoftver ezután soft reset-et kíván meg, de előtte szabályosan lépjünk ki a Total Commander CE alól a bal alsó "Fálj" menü majd "Kilépés" almenüvel.

Ennyi meg egy bambi.

Kapcsolódó linkek:

2007. december 22.

Boldog Karácsonyt!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok minden olvasóknak az alábbi két, örökzöld videóval. Mindkettő megtekinthető PDA-ról is, ha a TCPMP-t és a szükséegs flv plugin-t is telepítjük (klikk ide)!

Szomszédok Karácsony

Vágási Feri beszáll az Internetbe

2007. december 14.

Mi fut még a HP iPAQ 316-on? (3rd party)

A HP iPAQ 310 sorozatba tartozó PNA készülék erős processzora, 128MB RAM / 2GB ROM memóriája, és 800x480 pixeles kijelzője felcsigázta sokak fantáziáját. Megnéztem, mi fut még rajta anélkül, hogy kárt tennék a készülékben.

Az iPAQ-t PC-r kötve egy meghajtt láthatunk könyvtárakal. A "\games" alatt lévő két PDAMill játék mellé bármilyen Windows CE 5.0 kompatibilis alkalmazás betehető, ami meg is jelenik a készülék játék indító ikonjai alatt. Így tettem be egy Total Commander CE fájlkezelő, egy TCPMP videó lejátszó ("bármilyen" kodekhez) és egy Russa térkép programot a turistautak.hu térképével (és Chan 13-as aygshells-jével, tnx!!!). Lássuk ezt egy rövid videóban, mi lett ennek az eredménye:

Nagyon úgy néz ki, hogy szándkosan hagyta meg a HP & Nav N Go csapata ezt a lehetőséget azok előtt, akik kicsit jobban értenek a kütyükhöz az átlagnál. Így bárki fejleszthet rá játékot, bármilyen "3rd party" alkalmazást.

Azt kell mondjam, ez egy nagyon durva masina! Az iGO 8 is durranás szerintem (szubjektív, nem vitázok róla), de ez az extra nyitottság mindennek a teteje! :)

További képek:

  • USB neten át online TV streaming:

  • USB porton át internetezés Opera-val:
  • Asztal:

  • CPU:
  • A régi iGO 2006 így nézne ki rajta:

Az eredeti

2007. december 12.

Opera Mini 4 beta és jó Jbed Native UI a WM6 alatt

Nem tudom, mennyire köztudott, de a legtöbb Windows Mobile 6.0 alapú PDA-ra rakott Java applet-ek futtatására alkalmas környezet képtelen működni, ha "Hungarian" a "Regional Setting". Én bíza' addig nem nyúltam ehhez, míg valaki meg nem oldja a problémát. Két legyet ütök egy csapásra az alábbi megoldással.

WM6.1 alatt már nincsen ilyen gond, ott gond nélkül működik az Opera Mini!

Menneisyys Istenkirálycsászár megoldása vezérelt arra, hogy kipróbáljam PDA-n az Opera Mini 4 beta változatát. A Java cuccos nem hajlandó a fent említett ok miatt futni. Azonban ha nem a gyári nagy piros "e" (azaz Jbed Native UI) alatt futtatjuk, hanem egy régebbi "jbed.exe" segítségével, akkor minden szép lesz és jó. Sőt, még a magyar menüs OM is elindul gond nékül. Lássuk a megoldást!

Forrás

Jbed Native UI telepítése

Töltsd le ezt a fájlt, majd a .rar-t tömörítsd ki valahová. Az egész tartalmát másold a PDA-ra egy "J" nevezetű könyvtárba az SD kártya gyökerében. Máshonnan nem fut! Ezután ezt a .reg fájlt másold vagy importáld be a registry-be (Total Commander CE segít ebben). Másold ezt az ikon fájl (jobb egérgomb majd "Mentés másként...") másold be a "\Windows\Start Menu\Programs" helyre (vagy a "\Windows\Start Menu\" helyre okostelefon esetén). Futtasd és láss csodát, megy.

Opera Mini 4 beta telepítése

Szimpla ügy innentől. Ugyanis csak beírod PDA-n a böngészőbe, hogy http://www.operamini.com és kiválasztod a felugró mobil oldalon az "Opera Mini 4 beta" linket, és követed az utasításokat. Ezután használható. Az alábbi képeken az eredmény.

Egy dolog miatt keltette fel az érdeklődésem az OM4b, éspedig a fullscreen keretes scroll funkció, mely az érintőképernyő nélküli telókon hasznos. De PDA-ra is jófejség, ha éppen nem tudod, vagy akarod megnyomni az érintőképernyőt, csak a navi gombokat használni.

OM4b képek






Menne! Köszi! :)

2007. december 10.

2007. december 5.

iGO vs AM térkép

Egyesek zsebében már a cím láttán kinyílik a bicska. :) Mindenesetre a blogbejegyzésemet az indítatta, hogy ránéztem Nagykanizsa körüli módosításokra az iGO és az Aeromap térképén is. Az iGO féle Top-Map térképeket hazai magukat hozzáértőnek mondók amiatt kritizálják, hogy ugyan frissek, de pontatlanok néhol. Az Aeromap nem kérdés, elmaradt, emiatt (is) kap sok kritikát, ha csak azt vesszük figyelembe, hogy Budapesten kábé 950 utca hiányzik a térképről. Így nem mondható el, hogy lassabb munka a jó munka. :)

Az említett Nagykanizsai megtekintést azért közzé teszem:


Az Aeromap bejárt útvonala a valós lehajtókkal.

Az iGO-ban megtalálható Top-Map, mintha rutinból rajzoltak volna.

Balra az Aeromap íves felüljárója (állítólag minden felüljáró íves).

Jobbra az iGO féle Top-Map térkép directdraw behúzása.
(Ne zavarjon meg senkit az utcanév eltérés,
mert más a neve az északi és déli szakasznak.)

Mindegyik a legutóbbi térképfrissítések állapotait tükrözi.

Egyik sem vág földhöz, meg nem is kommentálnám, és nem szeretném azt sugallni, hogy az AM behozta az iGO-t! Inkább csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a térkép készítés egy külön szakma, és elvárásaink lehetnek vele, azonban soha nem lesz tökéletes a kapott végeredmény.

Miért? Erről egy sales-es vicc jut eszembe: "Uram! Kettőt választhat az alábbiakból: olcsón, jót, gyorsan." :)

Kapcsolódó linkek: