2007. december 12.

Opera Mini 4 beta és jó Jbed Native UI a WM6 alatt

Nem tudom, mennyire köztudott, de a legtöbb Windows Mobile 6.0 alapú PDA-ra rakott Java applet-ek futtatására alkalmas környezet képtelen működni, ha "Hungarian" a "Regional Setting". Én bíza' addig nem nyúltam ehhez, míg valaki meg nem oldja a problémát. Két legyet ütök egy csapásra az alábbi megoldással.

WM6.1 alatt már nincsen ilyen gond, ott gond nélkül működik az Opera Mini!

Menneisyys Istenkirálycsászár megoldása vezérelt arra, hogy kipróbáljam PDA-n az Opera Mini 4 beta változatát. A Java cuccos nem hajlandó a fent említett ok miatt futni. Azonban ha nem a gyári nagy piros "e" (azaz Jbed Native UI) alatt futtatjuk, hanem egy régebbi "jbed.exe" segítségével, akkor minden szép lesz és jó. Sőt, még a magyar menüs OM is elindul gond nékül. Lássuk a megoldást!

Forrás

Jbed Native UI telepítése

Töltsd le ezt a fájlt, majd a .rar-t tömörítsd ki valahová. Az egész tartalmát másold a PDA-ra egy "J" nevezetű könyvtárba az SD kártya gyökerében. Máshonnan nem fut! Ezután ezt a .reg fájlt másold vagy importáld be a registry-be (Total Commander CE segít ebben). Másold ezt az ikon fájl (jobb egérgomb majd "Mentés másként...") másold be a "\Windows\Start Menu\Programs" helyre (vagy a "\Windows\Start Menu\" helyre okostelefon esetén). Futtasd és láss csodát, megy.

Opera Mini 4 beta telepítése

Szimpla ügy innentől. Ugyanis csak beírod PDA-n a böngészőbe, hogy http://www.operamini.com és kiválasztod a felugró mobil oldalon az "Opera Mini 4 beta" linket, és követed az utasításokat. Ezután használható. Az alábbi képeken az eredmény.

Egy dolog miatt keltette fel az érdeklődésem az OM4b, éspedig a fullscreen keretes scroll funkció, mely az érintőképernyő nélküli telókon hasznos. De PDA-ra is jófejség, ha éppen nem tudod, vagy akarod megnyomni az érintőképernyőt, csak a navi gombokat használni.

OM4b képek






Menne! Köszi! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése