2007. október 23.

New SMS ikon Windows Mobile 6.0 alá

A Windows Mobile 6.0 őrült dolgai közé tartozik az átrakott "New SMS" menü. Nem is tudom hány kattintás, mire új szöveges üzenetet írhat az ember valakinek. A WM5-ben ez jobban meg volt oldva. Mielőtt elkeserednénk, van rá megoldás, hogy akár gombnyomásra SMS-t írhassunk. Az xda-developers.com fórumában talált eljárás lényege, hogy a beépített "tmail" üzenetkezelő szoftvert parancsikonnal hívjuk meg. Mit kell ehhez tenni? Lássuk:

  1. Hozz létre egy "New SMS.lnk" nevű fájlt, mely megoldható például Total Commander CE segítségével (kis világoskék alsó ikon, majd mentés ikon). A fájlt első körben a "\My Documents\" könyvtárba mentsük el, mert a Start menüben nem fog menni a mentés.
  2. Írjuk, vagy másoljuk bele az alábbi sort, melyből minden szóköz és macskaköröm megléte lényeges a kötőjelekkel együtt:

    99#\Windows\tmail.exe -service "SMS" -to "" body ""

    ...azaz a "temail" szerviz üzemmódban meghívja az SMS ablakot, és a TO mezőbe ugrik egy üres szöveggel, üres szövegtörzzsel.
  3. Mentsük el az így létrehozott parancsikon fájlt.
  4. Másoljuk be a "New SMS.lnk" fájlt a nekünk tetsző helyre.
    Start menü: Ha a "\Windows\Start Menu\" helyre tesszük, figyeljünk rá, hogy maximum 7 darab ikon lehet az "Office Moble" könyvtárral együtt, plusz a "\Programs" és a "\Settings" könyvtár. Az ide bemásolt "New SMS" ikon elérhető a bal alsó előlapi Windows logós gombbal (HTC Kaiser), és máris indítható az új SMS.
    Gombhoz rendelés: Ha a "\Windows\Start Menu\Programs\" helyre másoljuk, és hozzárendeljük a "Button 6(Hold)" gombhoz ("Start - Settings - Buttons" menü), akkor a bal felső sarokban lévő diktafon gombot hosszan nyomva tartva indíthatjuk az új SMS írást (HTC Kaiser).

Aki nem tudja létrehozni az ikont, töltse le innen, és másolja be a .zip fájlból a megfelelő helyre: Klikk ide!

Gyors SMS írást kívánok!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése