2007. augusztus 24.

Zenekészítés és a PDA VI. - PhoenixStudio

A szöveg centrikus (értsd botfülű) zenészeket is izgatja az a kérdés, hogy vajon ha beszerezünk egy PDA-t, akkor azon lehet-e zenét írni? A botfülűbbnél kicsit értőbbek talán rá is keresnek a fórumokban és a keresőkben a témára "music creator for pocket pc", aztán végigklikkelgetik a programokat, melyeket megtalálnak. Jómagam is ebbe a körbe tartozom. Így akadtam jó pár zenekészítő programra, melyekről tapasztalataimat közre adom egy cikk sorozatban.

Nem is értem, miért nem ezzel a szoftverrel kezdtem a sorozatot. Sajnos, a fejlesztésével már leálltak, de még simán fut Windows Mobile gépeken is. Ami miatt igen csak viszi a pálmát, az a tudása. Egy három csatornás analóg emulátor, és egy dobgép van a szoftverben ügyes reverb effekttel kombinálva. Mindezt egy a kis képernyőre jól megkonstruált, és szép szekvenszer hajtja meg. A beépített zenék is magukért beszélnek, már amennyiben szeretjük elektronikus zenéket. Ja, és liveact képes a cucc!!!



A szintetizátorok paramétereit szabadon állíthatjuk, és csak elég megtekerni a PDA ceruzával a paramétereit (Cutoff és torzítás, yeahhh!!!), máris izgalmas hangokat csalhatunk ki belőle. A dobgép akár sampler-ként is működik, mert kicserélhetőek benne a hangminták. Több layer-ünk van, igazi pattern editort kapunk a tenyerünkbe. A paraméter állítsok felvehetőek a track-ekhez, azaz megjegyzi a tekergetést, ha a piros Record gombot használjuk liveact közben.


Az elkészített művet elmenthetjük projekt fájlba, azonban ez a ki nem fizetett verzióban nem lehetséges. Sajnos, wave mentési lehetőség nincsen. A hozzá adott zenéket tessék meghallgatni, és játszani velük! Ehhez a "System" fülön kell a "Load Song..." gomb alatt kiválasztanunk a megfelelő nótát "Song" módban. Vigyázat, a rendszer hangerő nem állítható, ezért indítás előtt állítsuk be kb. 75%-ra.

Több webáruház is forgalmazza még a szoftvert, így ha megtetszik, hajrá! :)

  • Verzió: v1.1
  • Licenc: Trial
  • Ár: $29.99,-

Elérés:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése