2006. szeptember 27.

Hogyan cseréljünk beépített akkumulátort a PDA-ban?

A gépet hagyjuk 5-10 órát megszakítás nélkül a dokkolóban, hogy az akkumulátor feléledjen. Ne vegyük ki közben! Sőt, sokkal jobb, ha addig be sincsen kapcsolva a gépünk. Esetleg ezt még a biztonsági mentés visszaállítása előtt tegyük meg! Azaz akkor cseréljünk akkut, ha nagyon ráérünk.

Nagyon sok PDA készülékben fix akkumulátort rak a gyártó. Így házilag az átlag felhasználónak nem könnyű megoldania annak cseréjét. Cserébe a gyártási költségek csökkennek, hiszen egy puha kiépítésű akkumulátor kerül a házba, melyre nem kell védett nyílást szerelni. A következő írásban bemutatom, hogyan kell kicserélni egy iPAQ H3970 gép gyári akkumulátorát egy utángyártott típusra. A cserét jelen esetben az indokolta, hogy az elmúlt három évben a telep kapacitása lecsökkent, már nem képes olyan tartósan ellátni a feladatát, mint új állapotában. A PDA-mat rendszeresen tisztítom belül időszakosan, így gondoltam, hogy nem lesz nagy feladat, és nem viszem el szervizbe a készüléket a cserére.

Az utángyártott akku csomag


2006. szeptember 12.

PDAMánia találkozós élményeim

Sokat gondolkoztam azon a hétvégén, amíg szüretelni voltam, hogy akkor most cikk legyen ebből, vagy simán blog bejegyzés. Mert ugye egyrészt, mint PDAMánia szerkesztő is jelen voltam. Másrészt, mint kütyümániás, és Aeromap fun is mentem, mint a szél.

Feladvány: mi a közös a képen látható emberekben?

Hogy értsd, miről van szó: Rendszerint 5-30 ember összejön különböző összetételben és földrajzi helyen, de egy a közös bennük; a PDAMánia fórumain ismerték meg egymást. Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen buli összejön valamelyik pizzériában. Sőt, Fehérváron és környékén is szokott lenni haddelhadd (Xanadu szervezésében általában).


Kryx nyaklánca PDAMánia találkozóhoz öltözve.

Ami nagyon szimpatikus nekem ezekben az összejövésekben, hogy teljesen önszerveződő. Nem, nem valamelyik nagy gyártó vagy importőr, vagy esetleg a kis szerkesztői csapatunk szponzorálja. Sőt, az a legdurvább az egészben, hogy van olyan, aki saját szakállra eljön/megy teljesen más városból a helyszínre. Majd mikor odaér, ott egy másik őrült házilag készített PDAMánia logós kulcstartót nyom a kezébe!


Gergőke készített mindenkinek önszántából egy kulcstartót.
Szerintem nagy szíve van az embernek. :)

Mondom, betegek ezek. Velem együtt. Ilyenkor mindenki viszi az aktuális élményei mellett a kütyüit is. Nézd meg ezt a képet: ha bedobnának ide egy gránátot, elég vicces lenne kirakni a PDA-kat újra.


Emberek! Osztás következik!

Persze, mivel a kütyümániások között mindig van olyan, aki annyira de annyira mániás, hogy már a munkája is vagy GPS vagy PDA közeli, ezért gyakran feltűnnek az említett gyártói képviseletektől, importőröktől is páran, és néha hoznak ezt azt. Pl. voltam olyan Garmin találkozón, ahonnan Garmin-os kulcstartókkal, és gépteszttel tértem haza. Egy kütyümániásnak hihetetlenül jó, mikor egy számára ismeretlen gépet vehet a kezébe. Pedig az is "barátali" volt alapban. Na, szóval szépek az élmények mindig. :)


Kryx hozott egy Aeromap 1.01 telepítő CD-t,
ha már a banda egy része AM fun.

A még érdekesebb az, mikor egy Aeromap baráti találkozóra konkurens termékeket szeretők/készítők is eljönnek azért, mert jó együtt lenni. De komolyan! Hihetetlen sok közös téma jön elő.

Mindig azt sajnálom, hogy nem tudok mindenkivel beszélgetni (még többet). Kryx készített is egy tablót az aktuális összejövetelen jelenlévő társaságról még a buli után ASAP:


A résztvevők (by Kryx)

Mi működteti ezeket a haveri és baráti találkozásokat? Ahogy Sanci már leírta; van egy szatyor közös témánk, melyről hasonló a véleményünk. Mert ugye lehetne az is téma, hogy politika, aztán kiderülne, hogy egyik jobbra, másik barna, és többet sem látnánk egymást. Azonban itt valahogy ezek a dolgok nem jönnek elő. Nem kérem. Ide azért jön az ember, hogy jól érezze magát másokkal.

Aztán persze ennek vannak ám fokozatai. Nem, házasság még nem lett belőle. Éppen páran közös hétvégét tervezünk családosan. Volt már kisebb, családos kerti parti is. A végén volt csak szó valami kütyüről, hogy nna, mindjárt megyünk haza, akkor beszéljünk már róla! Valamelyik őszi hétvégén majd geoládázni fogunk. Elrejtünk egy AM2006-os ládát. Csak kicsírázik még idén. ;-)

Szóval ez személyes ügy, kéremszépen. Inkább blog téma. Egy kis szentimentális befejezés a végére így a tél kezdete előtt:

Szabó Lőrinc: Tavasz

"Mi az?" - kérdezte Vén Rigó.
"Tavasz!" - felelt a Nap.
"Megjött?" - kérdezte Vén Rigó.
"Meg ám!" - felelt a Nap.

"Szeretsz?" - kérdezte Vén Rigó.
"Szeretlek!" - szólt a Nap.
"Akkor hát szép lesz a világ?"
"Még szebb és boldogabb!"

Linkek

Garmin sörözés

Tudtam én mindig, hogy a Garmin az egy jó gép!* De hogy a szeszt jobban bírja, mint az utolsó kocsma tölteléke, azt azért nem gondoltam volna. :) A kép egy orosz oldalról van, és a GC.hu kütyü fórumán találtam.

Klikk a képre a nagyításhoz!

* - Mármint a Garmin gépei jók, mert ugye nem csak egy van.

Az eredeti