2000. április 12.

Fejlődik a PedalSteel

A PedalSteel-en jelenlegi beállításban 4. pedál a következő képpen van beállítva: a #9 húron -1,5; #10 húron -1 süllyesztésűre van állítva. Ez annyit tesz, hogy ezekre a helyekre 1-1 húzóujjat tüskékkel kellett felszerelni, a húzó rudakat a korábbi helyekről átpakolni az új helyre.

Átállítás előtti kép.Ezzel a módszerrel az egyik karral váltva a #2 húr kivételével a többi húrra egy komplett C6-os hangzás adódik az E9 hangolású nyakon. Jó lenne tudni hogyan kell játszani a C6-oson, na meg persze az E9-n sem ártana legalább egy szemernyit! Ez ügyben írj Virág Ákosnak, ha van tipped!

A két első lábat is ügyesen átalakította. Mégpedig teleszkópos lett egy-egy kábelszorítóval megoldva az illesztést.

A b0b fórumon, mely egy nyílt levelező lista a főleg amerikai SteelGuitar-okon zenélőknek, a levelek között írta az egyik player, hogy a split-je a #6 húron mindig magas marad... Apunak is mindig valahogy így jött ki a lépes erre az összeállításra. Emiatt erre is feltett egy másfajta megoldást, amit majd mostanában fejez be, és már jól fog működni. :) Így jön az M 2,5-s menetvágás a saválló pálcára (ugyanis ebből vannak a húzó rudak), méretre szabás, majd alakra hajlítás, utána a fehér műanyag hangoló magba 2,2-es furatot, abba M2,5-s menetfúrást készíti, behangolja a felezőt...

Legalábbis ahogy megírta email-ben.

Az eredeti